Besluiten nemen met data doe je zo

Werkprofessor28 jun 202129 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(BNR)

Lisa is een bezige bij. Net als Rudolf is zij betrokken bij het BISS. Daarnaast is zij Hoogleraar marketing and supply chain management bij School of Business and Economics. Ook zit ze in de Raad van Toezicht van het NIBUD, voert onderzoek uit en heeft veel contact met gedragseconomen en psychologen. Ze is een internationaal erkende expert op het gebied van dienstenmarketing en financial decision making en gelooft in de rol van digitalisering en data science in ons leven.

De rol van data science

“Data science helpt om een beter onderbouwde en feitelijke beslissing te nemen” vertelt Lisa. Met data leer je te controleren of je doel het gewenste effect heeft. Maar hoe zorg je hiervoor als organisatie? Volgens Lisa is dit vrij makkelijk en overal toe te passen. “De kwaliteit van data is super belangrijk”, aldus Lisa.

Organisaties en data

Waar kun je data science als ondernemer voor inzetten? Hoe ga je naar data based decision making? En hoe werken organisaties met data? Hoe doe je dat op de wetenschappelijk goede manier? Samenwerken en creativiteit zijn hierbij twee belangrijke begrippen. Hoe je deze twee begrippen kan inzetten en toepassen, hoor je in de podcast.

Links

- Meer over Lisa Brüggen

- Alles over het Brightlands Institute for Smart Society (BISS)

- Alles over NIBUD

- Waarom correlatie en causaliteit niet hetzelfde is

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com.

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op LinkedIn.