Ontgroeven, een onbekend en ongemakkelijk proces

Werkprofessor19 jul 202129 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Kees Tillema is medeoprichter van en firmant bij Het Zuiderlicht Managementadviseurs. Hij heeft zich gespecialiseerd in rendement vraagstukken waarin zowel ‘de economie’ als ‘de sociologie’ van organisaties verbonden worden. Kees is daarnaast docent van de executive Master of Finance & Control aan de Rijksuniversiteit van Groningen.

Taleb’s theorie van antifragiliteit

“Deze theorie prikkelde mij om het toe te passen in mijn eigen vakgebied en het op organisatiekunde toe te spitsen” zegt Kees. Volgens Kees is onze reactie op kwetsbaarheid, dingen robuust maken. ook in de praktijk en bij leiderschap processen is dit zichtbaar en kan het ons tegen gaan werken. Hoe herken je dit? En wat is ervoor nodig dit te voorkomen? Kees vertelt.

Zeven vraagstukken, wetenschappelijke kennis voor het bedrijfsleven

“Als je patronen wilt doorbreken moet je af en toe over wetenschap heen kunnen stappen”. Rebelsheid is voor leiders in organisaties hierbij een kernbegrip. Kees stelde bij verschillende organisaties de vragen: “Wat voor soort vraagstukken komen er eigenlijk op jullie pad? en Waar gaan die vraagstukken over?” Uiteindelijk zijn hier zeven vraagstukken uit gekomen. Hoor hier meer over in de aflevering.

Links

Meer over Kees Tillema

Het boek Ontgroeven

Over Zuiderlicht Managementadviseurs

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op LinkedIn.