Wat gaan we bereiken met 95 miljard euro?

Werkprofessor13 sep 202128 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(BNR)

Zowel Rolf als Maurik zijn parttime Chief Financial Officer (CFO’s) bij Greyt, een dienstverlener voor interim CFO’s en controllers. Beiden zitten volop in de investeringen van duurzame ontwikkelingen. Waar Rolf vooral kennis heeft over de wetgeving rondom investeren in duurzaamheid, heeft Maurik zijn kennis voornamelijk uit de praktijk gehaald. Samen vullen zij elkaar aan en zijn zij een sterk duo.

Waarom 95 miljard niet genoeg is

“Het is vaak heel moeilijk om je business case duidelijk te maken aan financierders” vertelt Maurik. Men onderschat vaak het verschil tussen een idee uitwerken en op papier zetten en de daadwerkelijke investeringen die nodig zijn om dat plan te verwezenlijken. “Het idee kan je hebben, dat is één, daarnaast moet je een businessplan opstellen dat is tien en de financiering is 100, maar het realiseren van je businessplan is misschien 1000. Er zit zoveel verschil tussen de technologie kunnen bedenken en het uitvoeren.” Wat is hierbij nou de belangrijkste les voor de (startende) ondernemer? Rolf en Maurik geven antwoord en delen hun tips.

Het probleem is allesbehalve innovatie

Tegenwoordig hebben we te maken met nieuwe verdienmodellen, nieuwe markten, wettelijke obstakels, stakeholders die eisen stellen en nog veel meer. Wat gaat er mis bij bepaalde vormen van financiering? Wat is er nodig van grote partijen als de overheid? en wat kan het bedrijfsleven doen om hieraan bij te dragen? Je hoort het in deze episode van de Werkprofessor.

Links

Over Rolf Schudde

Over Maurik Jehee

Meer lezen over Greyt

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com.

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op LinkedIn.