Een succesvol bedrijf opzetten doe je zo

Werkprofessor11 okt 202130 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Taco Carlier zette het bedrijf VanMoof op samen met zijn broer Ties. Taco neemt hierbij de dagelijkse leiding en Ties, die vanuit Taiwan woont en werkt, focust vooral op de productontwikkeling, de productie zelf en marketing. VanMoof maakt een gigantische groei door. De productie steeg vorig jaar van 10.000 tot 35.000 fietsen en komt dit jaar net onder de 70.000 stuks uit.

The key to succes

“Volgend jaar verwachten jullie dat de productie zal stijgen tot bijna 200.000 fietsen.“ Wendy vraagt aan Taco wat volgens hem het belangrijkste is dat ze goed doen. Taco vertelt: “Een complete focus van iedereen op ons product”. Naast het feit dat de hele productieketen van het bedrijf volledig in handen is van VanMoof, en daardoor de kosten laag blijven en het product continu en snel ontwikkelt kan worden, verkopen zij ook direct aan de consument. Deze twee factoren maken een modern bedrijf als VanMoof onderscheidend.

Aan de start van een revolutie

VanMoof is een van de snelstgroeiende bedrijven van Europa. Veel ondernemers vragen zich af hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen. Hoe hou je huidige klanten tevreden en focus je tegelijkertijd op de ontwikkelingen van de toekomst? Wil jij weten wat nou werkt en wat jij van het bedrijf van VanMoof kan leren als ondernemer? Taco geeft antwoord op deze en andere vragen.

Links

Over VanMoof

Meer over Taco Carlier

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com.

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op LinkedIn.