De haperingen van succes

Werkprofessor22 nov 202129 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image
(BNR)

Remco Boer is oud-directeur van Mollie. Mollie is een betaaldienstverlener en is gewaard op 5,4 miljard. Remco Boer schreef het boek ‘Via Mollie’ waar hij zijn twijfels en pijnen in deelt. Het boek bestaat uit drie delen: “Het dna, de groeipijnen en de exit”. In deze aflevering van de werkprofessor toetsen we de wetenschappelijke succesfactoren van groei, op de realiteit van Mollie.

Waarom dit boek

Een van de belangrijkste redenen voor het uitbrengen van dit boek van Remco Boer is dat hij tijdens het opstarten van zijn bedrijf tegen problemen aanliep.

Hij zag dat zijn bedrijf een groeispurt maakte wat de nodige haperingen met zich meebracht. Als hij op een borrel stond en aan anderen vroeg hoe het met hun ondernemingen ging, was het altijd fantastisch. En dat is volgens Remco Boer niet zo. “De werkelijkheid is echt heel veel moeilijker. Het is echt grote chaos en je kan een hoop dingen goed doen, maar er gaan ook een heleboel dingen fout en dat wilde ik wel delen”.

Groei

De groei van Mollie ging ontzettend goed. Zelfs zonder al te veel tijd en energie in sales en marketing te stoppen, stroomden de klanten binnen. “Maar er gaan op een gegeven moment ook een heleboel dingen mis, want je gaat opeens groeien. Alles wordt meer. Je processen gaan haperen, want iets dat werkte voor 10 klanten, werkt misschien niet voor 100 klanten”.

Benieuwd naar het hele verhaal van Remco Boer? Luister dan naar de nieuwste episode van de Werkprofessor.

Links

Meer weten over Remco Boer? Dat kan! Lees het interview met MT/Sprout.

Zie hier het boek van Remco Boer.

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com.

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op LinkedIn.