Verduurzaming bij bedrijven: geen woorden maar impact

Werkprofessor10 jan 202229 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

In het coalitieakkoord is afgesproken dat er voor de komende tien jaar een klimaat- en transitiefonds van 35 miljard euro komt. "Nederland wil koploper in Europa zijn bij het tegengaan van de opwarming van de aarde". Ook bij bedrijven staan Mission statements er vol mee, mooie woorden over verduurzaming en groenere bedrijfsvoering. Maar de resultaten blijven uit, hoe komt dat? Als we er nu nog 35 miljard instoppen van ons gezamenlijke geld, Hoe kunnen we dat dan effectief besteden? 

Karen Maas is Academic Director aan het Impact Centre van de Erasmus Universiteit én is Professor of Accounting & Sustainability aan de Open University. 

Verduurzamen

Tegenwoordig voelen bedrijven maatschappelijke druk om te verduurzamen. Er is een ambitie, er zijn mooie woorden, maar om dit daadwerkelijk om te zetten in daden is lastig. Waar ga je mee aan de slag? Er zijn zoveel thema’s die tegenwoordig spelen zoals klimaatverandering, biodiversiteit, mensenrechten en kinderarbeid. 

Hoe zorg je voor verandering als bedrijf, wanneer je eenmaal een thema hebt gekozen?

De vijf stappen

Welke stappen moet een bedrijf zetten om uiteindelijk wel die verduurzaming te realiseren? Karen neemt je mee door vijf belangrijke stappen. Welke stappen gaan goed en welke niet?

In deze aflevering van de Werkprofessor hoor je alle ins en outs van Karen. Genoeg tips welke jij mee kan nemen bij het verduurzamen van jouw bedrijf.

Links

Meer over Karen Maas.

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com.

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op LinkedIn.