Deel 1: Marketing expertise in 4 Werkprofessor-afleveringen

Werkprofessor5 sep '22 06:0127 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De markt veroveren met jouw dienst of product, makkelijk is het niet, maar het kan wel. Marketing is hierin een belangrijk instrument, daarom staan de komende vier aflevering van de Werkprofessor in het teken van Marketing met aan de ene kant ervaringen van marketing ondernemers, experts en professionals, en aan de andere kant natuurlijk de basis uit de wetenschap zoals je gewend bent van BNR’s Werkprofessor podcast.

Vandaag beginnen we aan de ondernemerskant met Roderik Leopold, die samen met Mattijs Vermunt de succesvolle marketing academy Leaped begon.

Het totale plaatje

Een deel van je saleswerkzaamheden verdwijnen wanneer je je marketing op orde hebt. Hier gelooft Roderik sterk in. Binnen de (online)marketingwereld heb je veel verschillende marketingactiviteiten en deze gaan hand in hand. Wanneer men zich focust op e-mailmarketing moet je niet vergeten dat wanneer men doorklikt er ook een goede landingspagina moet zijn. En dat wordt nog weleens vergeten. “Als je een hele goede website hebt, maar die niet vermarkt dan heb je geen effect. Heb je een hele mooie e-mailcampagne maar je landingspagina’s zijn niet goed, dan converteer je ook niet. Een heel verhaal waarin je moet zorgen dat het totale plaatje klopt.”

Er is volgens de ondernemer een groot verschil bij de verschillende generaties. Zo vertelt Roderik dat zijn vader het belangrijk vindt dat hij een winkel kan inlopen en dat het personeel vriendelijk is. Wanneer hij kijkt naar zijn eigen kinderen, hebben die een totaal ander beeld. Namelijk, zo snel mogelijk online het product vinden voor de beste prijs. Maar hoe kan je hier nu het beste op inspelen? Door middel van de juiste marketingstrategie!

Benieuwd welke tips Roderik heeft voor jou bij het schrijven van een marketingstrategie? Luister dan de nieuwste aflevering van de Werkprofessor!

Links

Meer over Leaped 

Podcast aflevering Prof. Dr. Eveline Crone

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.