Deel 2: Marketing expertise in 4 Werkprofessor afleveringen

Werkprofessor12 sep '22 09:1628 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Vandaag in de werkprofessor bespreken we hoe oud-topvolleybalster Marije Bouwknegt ondernemers en marketeers met een topsportmentaliteit helpt om hun marketing strategie te ontwikkelen, te optimaliseren en het maximale resultaat te behalen. In haar bedrijf De Marketing Detective combineert Marije de spanning van thriller,  met onderzoek, analyse en nieuwsgierigheid. Deze week hebben we het  in het tweede deel van ons vierluik over marketing met Marije als expert over haar heldere aanpak voor deze tijd. We gaan in op de actuele thema’s en consequenties van de krapte op de arbeidsmarkt.

Marije studeerde Bewegingswetenschappen en deed de duale master Sportbeleid & Sportmanagement, terwijl ze ondertussen professioneel volleybalde en spannende detectives keek en las. Uiteindelijk is ze  in de marketing terecht gekomen, waar ze inmiddels meer dan 10 jaar ervaring allround marketing heeft opgedaan.

Het totale plaatje

Met de komst van nieuwe privacy wetgeving en daarmee het verdwijnen van third party data is het belangrijk om na te denken over hoe je minder afhankelijk kan worden van platforms die hier gebruik van maken. Daarnaast geeft Marije aan dat marketing niet alleen draait om het binnenhalen van nieuwe klanten maar ook om het opbouwen van duurzame relaties met je klanten. ‘’Als bedrijf moet je ook de vraag stellen hoe kan ik mijn klanten warm houden? wat speelt er precies? Waar hebben ze behoefte aan? En dan samen het product of de dienst blijven ontwikkelen.’’

Proberen en stap voor stap leren

Het advies van Marije is helder: neem de tijd om te proberen wat werkt, en implementeer stap voor stap om in beeld te krijgen waarmee je echt succes behaalt. Een goede basis is hierin essentieel en Marije neemt je in de Werkprofessor mee in waar die basis in ieder geval uit moet bestaan. Tipje van de sluier: “marketing moet draaien om mensen, persoonlijk contact zal altijd een belangrijk aspect blijven”.

Benieuwd welke tips Marije heeft voor jou om je marketingstrategie te ontwikkelen en te optimaliseren? Luister dan de nieuwste aflevering van de Werkprofessor!

Links

Meer over De Marketing Detective  

Podcast aflevering Katlijn Haesebrouck

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.