
Wij in de toekomst
In Wij in de toekomst praten presentatoren Jörgen Raymann en Benito Doelwijt met de top van het bedrijfsleven, de polder en de politiek over de toekomst van de werkende mens. Wat gaat er nu mis en vooral: hoe kan het beter?
In Wij in de toekomst praten presentatoren Jörgen Raymann en Benito Doelwijt met de top van het bedrijfsleven, de polder en de politiek over de toekomst van de werkende mens. Wat gaat er nu mis en vooral: hoe kan het beter?
Ze zat jarenlang voor de PvdA in de Tweede Kamer. Nu is Tanja Jadnanansing voorzitter van stadsdeel Zuidoost in Amsterdam. Een stadsdeel dat hard groeit, maar ook de nodige uitdagingen heeft. Hoe ziet Zuidoost eruit in de toekomst?
Dan is dat misschien helemaal zo erg nog niet. Dat blijkt uit het interview dat Jörgen Raymann en Benito Doelwijt met Riemer de Graaf. Daarover meer, in deze aflevering van Wij in de Toekomst!
Hij is niet alleen een legendarische keeper, hij is ook nog eens algemeen directeur van een van de succesvolste voetbalclubs van Nederland. Edwin van de Sar is gewend om onder hele hoge druk te staan, en alsnog de rust te bewaren. Hoe hij dat doet, hoor je in deze aflevering van Wij in de Toekomst!
Hoe komen we als samenleving straks uit deze pandemie? Kunnen we van de kans gebruik maken om duurzamer, vitaler en inclusiever te worden? Die vraag stellen Jörgen Raymann en Benito Doelwijt aan Kim Putters, de directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Luister mee!
Zijn televisie en radio ten dode opgeschreven? Of blijven we kijken en luisteren? Deze week gaan Jörgen en Benito in op zoek naar de toekomst van de media, met Humberto Tan
Hoe voorkomen we dat werkend Nederland opbrandt? Hoe ziet werk er in de toekomst uit? Dat onderzoeken Jörgen en Benito in gesprekken met de top van het Nederlandse bedrijfsleven, de polder en de politiek. Deze week met Susan Eijgermans, pensioenbestuurder bij FNV.
Waar moeten we nu in investeren, om te zorgen dat de Haven van Rotterdam in 2050 nog steeds voorop loopt? Wie moeten we opleiden om er te werken? En wat kun jij daarvan leren?
In deze aflevering van Wij in de toekomst een openhartig interview met de kersverse president van Suriname
‘Het is hoog tijd voor groot onderhoud in het onderwijs’. Dat zegt Paul Rosenmöller, voorzitter van de vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs. In deze aflevering van Wij in de toekomst vragen Jörgen en Benito hem: hoe maken we het Nederlandse onderwijs toekomstproof?
Veel minder vliegverkeer, lege kantoren en honderden banen op de tocht. Het zijn spannende tijden voor Dick Benschop, CEO van Schiphol Group. Hoe kijkt hij naar de toekomst van werken en mobiliteit? Je hoort het in deze aflevering van Wij in de toekomst.
Guillaume Philibert (31) begon op zijn 19e met ondernemen. Zijn luxe sneakermerk Filling Pieces groeide uit tot een wereldwijd succes. Jörgen Raymann en Benito Doelwijt praten met hem over jonge ondernemers en hoe je hen de ruimte geeft hun innovatieve ideeën echt uit te voeren.
Invest-NL gaat 4 miljoen euro investeren in een Nederlands bedrijf in life sciences. Dat vertelt Wouter Bos, directeur van Invest-NL in de podcast Wij in de Toekomst. Het is de eerste deal van het investeringsfonds van de Nederlandse overheid, dat begin dit jaar is gelanceerd.
In de derde aflevering van Wij in de Toekomst spreken we met Christiaan Vinkers, psychiater en onderzoeker bij het Amsterdam UMC. Zijn belangrijke tip: erken dat je ook ongelijk kunt hebben, of dat je het soms niet weet. Dat zorgt al voor een stuk minder stress.
In de tweede aflevering van Wij in de Toekomst vertelt Michel Baars, directeur van New Horizon, over nieuwe vormen van werkplekken. Volgens hem is de tijd nu rijp om door te pakken.
Hoe gaan we voorkomen dat werkend Nederland opbrandt. Hoe stappen we uit het looprad van de werkweek. Dat onderzoeken Jörgen en Benito in gesprekken met de top van het Nederlandse bedrijfsleven, de polder en de politiek. Met vandaag: Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland.