Thuiswerken in je straat

Wij in de toekomst12 jun 202034 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Hubs

Wonen en werken liep de laatste tijd volledig door elkaar heen. Maar welke punten gaan we hier nu van leren en meenemen in de toekomst? We zitten volgens Baars in een overgangsfase. De uiteindelijke oplossing ziet hij veel dichterbij huis en op een veel kleinschaligere manier. Zogenoemde hubs in de regio, waar mensen vanuit verschillende werkplekken naar toe komen en gaan om elkaar te ontmoeten en werken. “Het wordt dus niet meer thuiswerken aan de keukentafel, maar thuiswerken in je wijk of straat,” aldus Baars.

Looprad

Hoe gaan we voorkomen dat werkend Nederland opbrandt. Hoe stappen we uit het looprad van de werkweek. Dat onderzoeken Jörgen en Benito in gesprekken met de top van het Nederlandse bedrijfsleven, de polder en de politiek.

Jörgen

Ik ben Jörgen Raymann, cabaretier, acteur en presentator. Zoals zoveel Nederlanders maak ik me zorgen om de huidige situatie, de kwetsbaarheid van onze samenleving. Door corona, zijn we van de een op de andere dag in de toekomst terecht gekomen. Een toekomst die wij ons waarschijnlijk anders hadden voorgesteld. Noodgedwongen moeten wij het moeilijkste doen wat er bestaat. Een collectieve gedragsverandering. Hoe maken we het best gebruik van deze veranderende tijd?

Benito

En ik ben Benito Doelwijt, performance specialist en ondernemer. Een aantal jaar geleden heb ik zelf ervaren dat dingen ineens anders kunnen zijn. Het onverwachte overlijden van mijn vrouw zorgde ervoor dat ik terug moest naar de tekentafel. Ik heb me toen gerealiseerd dat we werken anders zouden moeten inrichten. Samen met Jörgen maak ik me daar al enige tijd hard voor – en nu met deze crisis wordt de noodzaak eens te meer duidelijk.

Abonneren

Podcast waar je meer van wilt horen? Je vindt hem via bnr.nl/wijindetoekomst, de BNR app, Apple Podcast of Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door