Uit het looprad
In de derde aflevering van Wij in de Toekomst spreken we met Christiaan Vinkers, psychiater en onderzoeker bij het Amsterdam UMC. Zijn belangrijke tip: erken dat je ook ongelijk kunt hebben, of dat je het soms niet weet. Dat zorgt al voor een stuk minder stress.
Christiaan Vinkers las het artikel in het FD over de campagne tegen de werkweek als looprad. Hij meldde zich en wilde graag meedenken over hoe we duurzamer met onszelf om zouden moeten gaan.
Beluister ook | Innovatiekracht van flexwerkers
Looprad
Hoe gaan we voorkomen dat werkend Nederland opbrandt? Hoe stappen we uit het looprad van de werkweek? Dat onderzoeken Jörgen en Benito in gesprekken met de top van het Nederlandse bedrijfsleven, de polder en de politiek.
Jörgen
Ik ben Jörgen Raymann, cabaretier, acteur en presentator. Zoals zoveel Nederlanders maak ik me zorgen om de huidige situatie, de kwetsbaarheid van onze samenleving. Door corona, zijn we van de een op de andere dag in de toekomst terecht gekomen. Een toekomst die wij ons waarschijnlijk anders hadden voorgesteld. Noodgedwongen moeten wij het moeilijkste doen wat er bestaat. Een collectieve gedragsverandering. Hoe maken we het best gebruik van deze veranderende tijd?
Benito
En ik ben Benito Doelwijt, performance specialist en ondernemer. Een aantal jaar geleden heb ik zelf ervaren dat dingen ineens anders kunnen zijn. Het onverwachte overlijden van mijn vrouw zorgde ervoor dat ik terug moest naar de tekentafel. Ik heb me toen gerealiseerd dat we werken anders zouden moeten inrichten. Samen met Jörgen maak ik me daar al enige tijd hard voor – en nu met deze crisis wordt de noodzaak eens te meer duidelijk.
Abonneren
Podcast waar je meer van wilt horen? Je vindt hem via bnr.nl/wijindetoekomst de BNR app, Apple Podcast of Spotify.

Wij in de toekomst
In Wij in de toekomst praten presentatoren Jörgen Raymann en Benito Doelwijt met de top van het bedrijfsleven, de polder en de politiek over de toekomst van de werkende mens. Wat gaat er nu mis en vooral: hoe kan het beter?