Paul Rosenmöller: ‘Hoog tijd voor groot onderhoud in het onderwijs’

Wij in de toekomst18 sep 202038 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image
(BNR)

Meer kwaliteit en investeringen

Meer kwaliteit, kijken naar leerlingen en hun talenten, betere waardering voor leraren en extra investeren. Dat zijn volgens Rosenmöller de steekwoorden van het grote onderhoud dat nodig is in het voortgezet onderwijs. Alleen op die manier krijgen we een onderwijssysteem waarin leerlingen goed worden klaargestoomd voor hun vervolgopleiding en het werkzame leven.

Luister ook | Ask me anything: Scholen weer open

Pijnlijk

Het doet Rosenmöller pijn als hij mensen hoort spreken over hoger en lager onderwijs. ‘Daar moeten we in het vocabulaire en denken vanaf. Het zou voor de maatschappij dramatisch zijn als iedereen VWO zou doen. Echte waardering van het vakmanschap is belangrijk.’ Verder wil hij dat er een betere balans komt tussen het cognitieve aspect van onderwijs en sociale vaardigheden. ‘Hoe ga je met elkaar om, hoe werk je samen, hoe ga je om in een team? Dat zijn belangrijke dingen om te leren als voorbereiding op de arbeidsmarkt.’

School van de toekomst

Wil je weten hoe de school van de toekomst er in de ogen van Paul Rosenmöller uitziet? Luister dan hele aflevering van Wij in de toekomst.

Gast

Paul Rosenmöller, voorzitter VO-raad en lid Eerste Kamer voor GroenLinks.

Over Wij in de toekomst

Wij in de toekomst is een podcast van Jörgen Raymann en Benito Doelwijt. Raymann is cabaretier, acteur en presentator. Doelwijt is performance specialist en ondernemer. Samen zien ze in dat we als maatschappij uit het looprad van de werkweek moeten stappen en zoeken ze naar het antwoord op de vraag: ‘Hoe voorkomen we dat werkend Nederland opbrandt?’ Daarover praten ze met de top uit het Nederlandse bedrijfsleven, de polder en de politiek.

Abonneren

Wil je meer horen van deze podcast? Je vindt hem via bnr.nl/wijindetoekomst, de BNR app, Apple Podcast of Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door