Je Engels is niet OK, sweetheart

Woordwaarde5 okt 201931 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Maandelijkse podcast over taal en communicatie
Maandelijkse podcast over taal en communicatie (BNR)

Rock your English

Duberman, taaldocent uit New York, heeft een eigen methode ontwikkeld. Ze kon geen lesmateriaal vinden waar plezier, speelsheid en humor in zit. In de popmuziek vond ze aanknopingspunten. In plaats van rijtjes stampen, haalt Buffi een songtekst tevoorschijn. ‘Iedereen kent de lyrics, kan meezingen, mensen voelen zich veilig en vervolgens gaan we de grammatica analyseren’.

'Words shape your world'

Natuurlijk zijn grammatica, vocabulaire en een goede uitspraak belangrijk als je Engels moet spreken op een ‘global stage’. Daarnaast spelen culturele verschillen een rol. Snap je de regels van de internationale arena? Maar Duberman is pas echt gelukkig als mensen hun schaamte overwinnen en de woorden vinden die passen bij hun persoonlijke verhaal. ‘Your words shape your world, your words have value’. Over haar werk zegt Buffi: 'ik leef mijn droom'.

Gast

Buffi Duberman kwam begin jaren negentig vanuit New York naar Nederland: voor de liefde én een baan. Ze gaf les bij ‘de nonnen’ in Vught totdat ze besloot haar eigen business op te zetten. Er bestond in Nederland nog geen personal English coach. Buffi was ook lange tijd verbonden aan de Fontys Rock Academy. Volg Buffi Duberman via de socials.

Host

Maria Punch is stemcoach en schrijftrainer bij BNR. Ze had eerder een eigen rubriek op BNR getiteld Alles is Taal. Maria wil alles weten over de impact en functionaliteit van de taal die we elke dag gebruiken.

Leestips

De boeken over Business English van Buffi Duberman kan je hier vinden.