#15 Mikken om te raken

Woordwaarde30 okt 202033 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Maandelijkse podcast over taal en communicatie
Maandelijkse podcast over taal en communicatie (BNR)

Op de socials

Soms haakt Morre aan op de actualiteit. Zo schreef ze een gedicht voor IC-arts Diederik Gommers. Het trof haar dat hij met aandacht en rust luisterde naar influencer Famke Louise aan de talkshowtafel van Eva Jinek. Met dertigduizend volgers op Twitter en ruim tienduizend op Instagram heeft zo'n gedicht een groot bereik.

In opdracht

Naast haar vrije werk schrijft Merel Morre ook in opdracht. Mensen benaderen haar bijvoorbeeld om iets te maken voor een overleden partner of kind. Morre vraagt dan om zoveel mogelijk input, liefst op papier. Ze gaat vervolgens aan het werk: analytisch, technisch en ook altíjd op gevoel. 'Het verwondert me iedere keer weer dat de woorden die ik de wereld in stuur, zoveel betekenis krijgen'.

Gast

Merel Morre is tekstschrijver en mede-eigenaar van tekstbureau Brief van de Koning. Van 2013 tot 2015 was ze stadsdichter van Eindhoven, waar ze ook woont en werkt. Ze publiceerde eerder de bundels 'Dons op mijn tanden', 'Het bekende weg' en 'Met mijn ogen dicht ik alles heel'. Haar nieuwe bundel 'Vers gevangen' komt in november 2020 uit.

Host

Maria Punch is stemcoach, schrijftrainer en taalwatcher bij BNR. Ze wil alles weten over de impact en functionaliteit van de taal die we elke dag gebruiken. Maria heeft 17 jaar ervaring in de journalistiek als radionieuwslezer, redacteur, samensteller en trainer.