Zakendoen op een krappe arbeidsmarkt

Zakendoen op een krappe arbeidsmarkt

Het personeelstekort wordt steeds groter. Wat zijn mogelijke innovatieve en creatieve oplossingen? Thomas van Zijl gaat op zoek naar antwoorden op deze vragen in Zakendoen op een krappe arbeidsmarkt. Elke maandag om 13.50 op BNR én online als podcast.

Volg Zakendoen op een krappe arbeidsmarkt via:

Afleveringen

Lars Freriks (Trustoo) over werken met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

Het personeelstekort neemt steeds grotere proporties aan. Talloze vacatures blijven onvervuld en werkgevers zitten met de handen in hun haar. Wat betekent de krappe arbeidsmarkt voor ondernemers, hr-directeuren en bestuurders? Wat zijn mogelijke innovatieve en creatieve oplossingen? En waar zijn al die werknemers eigenlijk gebleven? Elke maandag gaat presentator Thomas van Zijl op zoek naar antwoorden op deze vragen in de gesprekkenserie Zakendoen op een krappe arbeidsmarkt. Deze week hebben we het over Trustoo, een platform dat wordt ontwikkeld met behulp van ontwikkelaars die zich op het autistisch spectrum bevinden.

3 jan • 10 minuten

Cees Bakker (SolicitatieLAB) over solliciteren op de krappe arbeidsmarkt

Het personeelstekort neemt steeds grotere proporties aan. Talloze vacatures blijven onvervuld en werkgevers zitten met de handen in hun haar. Wat betekent de krappe arbeidsmarkt voor ondernemers, hr-directeuren en bestuurders? Wat zijn mogelijke innovatieve en creatieve oplossingen? En waar zijn al die werknemers eigenlijk gebleven? Elke maandag gaat presentator Thomas Van Zijl op zoek naar antwoorden op deze vragen in de gesprekkenserie Zakendoen op een krappe arbeidsmarkt. Vandaag te gast: Cees Bakker, mede-oprichter van SolicitatieLAB. Een bondig gesprek over hoe je als sollicitant maximaal gebruik maakt van de krappe arbeidsmarkt.

19 dec 2022 • 8 minuten

Jos van Delft (Start Foundation) over banen zonder selectieprocedure

Het personeelstekort neemt steeds grotere proporties aan. Talloze vacatures blijven onvervuld en werkgevers zitten met de handen in hun haar. Wat betekent de krappe arbeidsmarkt voor ondernemers, hr-directeuren en bestuurders? Wat zijn mogelijke innovatieve en creatieve oplossingen? En waar zijn al die werknemers eigenlijk gebleven? Elke maandag gaat presentator Thomas Van Zijl op zoek naar antwoorden op deze vragen in de gesprekkenserie Zakendoen op een krappe arbeidsmarkt. Vandaag te gast: Jos van Delft van Start Foundation.

12 dec 2022 • 6 minuten

Dick Veluwenkamp (Arkin) over de uitstroom in de zorg

Het personeelstekort neemt steeds grotere proporties aan. Talloze vacatures blijven onvervuld en werkgevers zitten met de handen in hun haar. Wat betekent de krappe arbeidsmarkt voor ondernemers, hr-directeuren en bestuurders? Wat zijn mogelijke innovatieve en creatieve oplossingen? En waar zijn al die werknemers eigenlijk gebleven? Elke maandag gaat presentator Thomas Van Zijl op zoek naar antwoorden op deze vragen in de gesprekkenserie Zakendoen op een krappe arbeidsmarkt. Vandaag te gast: Dick Veluwenkamp, bestuursvoorzitter van Arkin

5 dec 2022 • 7 minuten

Peter Brouwer (Goldschmeding Foundation) over een inclusievere arbeidsmarkt

Het personeelstekort neemt steeds grotere proporties aan. Talloze vacatures blijven onvervuld en werkgevers zitten met de handen in hun haar. Wat betekent de krappe arbeidsmarkt voor ondernemers, hr-directeuren en bestuurders? Wat zijn mogelijke innovatieve en creatieve oplossingen? En waar zijn al die werknemers eigenlijk gebleven? Elke maandag gaat presentator Thomas Van Zijl op zoek naar antwoorden op deze vragen in de gesprekkenserie Zakendoen op een krappe arbeidsmarkt. Vandaag te gast: Peter Brouwer, programmamanager Inclusieve Arbeidsmarkt bij de Goldschmeding Foundation.

28 nov 2022 • 7 minuten