Ruim baan voor vrouwen die zakendoen over de grens
Ondanks de coronacrisis kijken ondernemers nog altijd naar kansen in het buitenland. Maar hoe ruim zijn eigenlijk de mogelijkheden voor vrouwelijke ondernemers in de Arabische wereld - corona of geen corona? En waar moet je als man op letten in de omgang met vrouwen in andere culturen? Esther Janssen, oprichter van Culture-Inc., kent de conventies, maar ook de nuances.
Culturen waar je als vrouw echt geen zaken kunt doen bestaan eigenlijk niet meer, zegt Janssen. Althans: in beginsel niet. Dat vrouwen in sommige culturen, zoals de Koreaanse of Arabische, geen gelijkwaardige positie hebben, wil nog niet zeggen dat ze geen geaccepteerde gesprekspartners kunnen zijn. 'Het gaat erom dat je de juiste status en positie inneemt. Ik heb zelf nooit beperkingen ondervonden op dit vlak. Wel moet je weten waar je bent en wat je doet.
Luister terug | Positieve trend in benoeming vrouwen aan de top
Als je bijvoorbeeld steeds vriendelijk lacht naar Afrikaanse contactpersonen, moet je niet verbaasd staan als je op een goed moment een huwelijksaanzoek krijgt.
Esther Janssen is tevens schrijver van het boek Zakendoen van hier tot Tokio
Over Zakendoen over de grens
Alles wat je moet weten over zakendoen over de grens. Een wekelijkse rubriek, onair en online als podcast. Luister live maandagmiddag om 13:15 in Zakendoen, of wanneer je wilt via bnr.nl/podcast/zakendoen-over-de-grens , Apple Podcast of Spotify.

Zakendoen over de grens
Alles wat je moet weten over Zakendoen in het buitenland. Een wekelijkse rubriek, onair en online als podcast. Presentatie: Thomas van Zijl.