Nieuw afvalimperium familie Van Gansewinkel

Zakendoen24 okt 20171 uur 32 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(vankaathovengroep.nl)

Verder in de uitzending van dinsdag 24 oktober:

McGregor

Eerst wel, toen weer niet. Toen wel, en uiteindelijk... toch niet. Het is het verhaal van kledingmerk McGregor, als we kijken naar afgelopen jaar. De doorstart van de McGregor is samen met die van Gaastra en Adam toch niet doorgegaan, omdat de nieuwe eigenaar Rens van de Schoor toch geen heil zag in het pakket dat hij na het faillissement had overgenomen. Bij ons in de studio is Jan Marc ter Steege, franchiser van de McGregor-winkel in Hengelo.

Contant geld

De overgang van contant naar digitaal geld gaat in Nederland redelijk geruisloos. En dat is gek. Want waarom is er zo weinig weerstand tegen digitaal geld? En is het niet vreemd dat we op steeds meer plekken niet meer met cash terecht kunnen? Bram Scholten schreef het boek 'Juridische aspecten van contant geld’.

Lightspeed

Het Canadese Lightspeed, dat kassasystemen maakt voor webwinkels, restaurants en retail, gaat 166 miljoen dollar investeren in uitbreiding van vooral de Europese activiteiten. Te gast is chef e-commerce Ruud Stelder, die in 2015 zijn bedrijf SEOShop verkocht aan de Canadezen.

Hypothekenpanel

Met de Hypo TakeAway koffiebar wil Hypotheek24 hypotheekadvies voor starters toegankelijker maken. Maar is dat wel zo verstandig? We praten erover met woningmarktexpert Maartje Martens en Chris Oosterling van Hypo TakeAway.


Mede mogelijk gemaakt door