Dutch Filmworks opent de jacht op downloaders

Zakendoen3 jan 2018
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

( ANP )

Hub Europa

Voor een scale up van je bedrijf ga je naar de VS, China of India. Logisch want daar liggen de kansen voor veel ondernemers. Maar soms kijken we veel te ver over de grens en liggen de kansen ook dichterbij voor het oprapen. Zaken Doen in Europa gaat komende tijd op zoek naar de 'secret places' voor ondernemers in Europa. Samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland brengen we al deze hotspots letterlijk in kaart. Vandaag is Slowakije aan de beurt.

Boardroompanel

Wat doe je als beursgenoteerd bedrijf met een bonusbeleid, en hoe houdt je als boardroom-member voldoende contact met de samenleving? We gaan het bespreken met Pieter Couwenbergh (FD), Hélène Vletter-van Dort (Hoogleraar Financieel recht en Governance bij de Erasmus Universiteit en onder meer commissaris bij Intertrust, NN Group en Barclays.) en Jeroen van der Veer (Oud Shell-topman en onder meer president-commissaris bij Philips en ING).

Blockchain helpt Afrika

Met blockchain en een nieuwe cryptocurrency betaalbare huizen in Afrika neerzetten. Dat is wat stichting Impact Earth wil gaan doen. Mede-oprichter Erik van Eeten komt vertellen hoe.

Spoedopleiding tot 'horecatopper'

Ook in de horeca neemt het personeelstekort toe. Om sneller en meer geschikt personeel op de markt te krijgen is er een nieuwe praktijk gerichte opleiding. Één van die opleidingsplekken is in hotel Casa in Amsterdam. Directeur Hans Vugts komt vertellen hoe dit de horeca gaat helpen.


Mede mogelijk gemaakt door