Aandeelhouder maakt Shell groen

Zakendoen3 jan '18 16:540
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

ANP
ANP

Een 'kernbom voor bankiers'

Na 7 jaar van voorbereiding en één jaar vertraging treden vandaag nieuwe regels voor banken, effectenhuizen en alle andere spelers op de Europese beurzen in werking. Mifid 2 is volgens sommigen een 'kernbom voor bankiers' maar de meesten zien het als een van de grootste pakketten aan maatregelen die financiële markten transparanter moeten maken, en beleggers beter moeten beschermen. We spreken erover met een panel van deskundigen.

Beleggen met behulp van de 'socials'

Als je geld wil verdienen met beleggen, dan kun je je natuurlijk verdiepen in de verschillende bedrijven, maar het loont ook om te letten op wat er allemaal op social media verschijnt over beursfondsen. Jan van Dalen van de Rotterdam School of Management deed er onderzoek naar.

Pitch één jaar later

Veel startups redden het niet na een jaar ploeteren. In deze rubriek kijken we wekelijks hoe een pitch-kandidaat van vorig jaar het nu doet. Vandaag te gast David Kellerman van Frank About Tea.

Oppasdienst gaat naar Londen

Oppasdienst Charly Cares gaat uitbreiden naar Londen. Via een crowdfundactie is een half miljoen euro opgehaald. Oprichtster Charlotte van der Straten gaat zelf tijdelijk in Londen wonen om het op te zetten. Ze is te gast om te vertellen hoe ze dat gaat doen.