Energiegigant zwaait af

Zakendoen18 jan 20181 uur 33 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(Foto: ANP)

Sneleentaxi

Sneleentaxi, de naam zegt het al. Ze gaan de concurrentie aan met Uber, en hebben nu ook een zakelijke tak. Mede-eigenaar Bram de Bruin schuift aan in BNR Zakendoen.

Hub Europa

Voor een scale up van je bedrijf ga je naar de VS, China of India. Logisch want daar liggen de kansen voor veel ondernemers. Maar soms kijken we veel te ver over de grens en liggen de kansen ook dichterbij voor het oprapen. Zaken Doen in Europa gaat komende tijd op zoek naar de 'secret places' voor ondernemers in Europa. Vandaag Hamburg

Boardroompanel

Hoe reageert de boardroom op de oproep van BlackRock ceo Larry Fink, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, aan aandeelhouders om meer verantwoordelijkheid te nemen? We bespreken het met Jos Versteeg (InsingerGilissen), Gerard van Vliet (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren), Nico Inberg (IEX) en we spreken met Feike Sijbesma, ceo van DSM, en volgens velen de meest duurzame ceo van Nederland.

Bloomreach

Het Amerikaanse bedrijf Bloomreach is gespecialiseerd in lerende computertechnologie en big data. In oktober hebben ze het Amsterdamse softwareontwikkelaar Hippo overgenomen. In Nederland werken ze onder meer voor de NS, de Rijksoverheid en uitzendbureau Randstad.


Mede mogelijk gemaakt door