Jacques Wallage: vijftig jaar in de politiek

Hemmen19 feb 20181 uur 38 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

AMSTERDAM - Prinses Beatrix samen met Jacques Wallage tijdens het Bevrijdingsconcert in 2015.
AMSTERDAM - Prinses Beatrix samen met Jacques Wallage tijdens het Bevrijdingsconcert in 2015. (ANP)

Vrij Nederland op de schop

Een nieuwe formule moet Vrij Nederland uit de rode cijfers helpen. Het opinieblad heeft al jaren niet meer in de plus gestaan en dus slaan ze weer een nieuwe weg in. Hoofdredacteur Ward Wijndelts is er van overtuigd dat deze vernieuwing gaat werken.

Appen met je oma

Het is best lastig appen met je opa en oma als ze digibeet zijn. Aan de andere kant, wanneer stuurde je ze voor het laatst een kaartje? Hoog tijd voor de gulden middenweg, vonden vier masterstudenten industrieel ontwerpen. Zij bedachten de ‘Appeenoma’, een apparaat tussen handgeschreven brieven en appjes in.

Noma 2.0, het beste restaurant ter wereld

Het beste restaurant ter wereld, Noma, is alweer even dicht. Maar de wereldberoemde chef-kok René Redzepi heeft een nieuw restaurant geopend, Noma 2.0. Wat betekent om te koken op het allerhoogste niveau en hoe zorg je ervoor dat je steeds weer innoveert? We spreken erover met Maurice Dekkers, documentairemaker en Richard Oostenbrugge, chefkok van restaurant 212.

De Kantine

We bespreken het nieuws van de dag met Isabelle Rade, directeur van campagnebureau BKB en Jaap Stalenburg, columnist bij sportblad HELDEN.