De focus van Amsterdam

Zakendoen28 mei 20181 uur 30 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

2018-01-24 13:03:31 DEN HAAG - Udo Kock, wethouder Financien van de gemeente Amsterdam, tijdens het rondetafelgesprek in de Tweede Kamer over de spreiding van toerisme in Nederland. ANP REMKO DE WAAL
2018-01-24 13:03:31 DEN HAAG - Udo Kock, wethouder Financien van de gemeente Amsterdam, tijdens het rondetafelgesprek in de Tweede Kamer over de spreiding van toerisme in Nederland. ANP REMKO DE WAAL (ANP / REMKO DE WAAL)

Koelende olie

Waarom een datacenter met lucht koelen, als dat ook met olie kan? Er werd door IBM in 1968 al mee geëxperimenteerd, maar de techniek kreeg niet massaal de handen op elkaar. De reden: er kleefde lang een stigma aan. De techniek zou vaak tot lekkage leiden en zou bovendien moeilijk te onderhouden zijn. Het Haarlemse bedrijf Asperitas heeft een systeem bedacht waarmee dat kan.

Dobbi

Startup Dobbi doet de was voor je. Ze komen de vuile was thuis halen en brengen de schone was ook weer thuis.

Tweedehands design

Met een nieuwe investering wil The Next Closet een flinke groeispurt maken. De marktplaats voor tweedehands designerkleding moet ook wel, want de concurrentie neemt toe. We praten erover met oprichter en CEO Thalita van Ogtrop.

Panel

Italië heeft een nieuwe minister van Financiën. Denken we straks met weemoed terug aan Yanis Varoufakis? We bespreken het in het economenpanel, deze week met Bas Jacubs (Erasmus), Han de Jong (ABN) en Valentijn van Nieuwenhuijzen (NN)


Mede mogelijk gemaakt door