Xenikos is de eindsprint gestart tegen leukemie

Zakendoen29 mei 20181 uur 33 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Biotechbedrijf Xenikos ontwikkelt een medicijn voor leukemiepatiënten met de graft-versus-hostziekte. Xenikos ontving onlangs een investering van 30 miljoen dollar om de laatste hordes te kunnen nemen, voordat hun product de markt op mag. CEO Ypke van Oosterhout is te gast.

(Piroschka van de Wouw)

Corporate Governance Code

Het is hoog tijd voor een nieuwe Nederlandse Corporate Governance Code, dat vindt Hans Strikwerda, hoogleraar Organisatieleer en verandering aan de Universiteit van Amsterdam. Hoewel de code krap twee jaar geleden is aangepast, zijn er volgens hem heel andere zaken nodig voor een goed bestuur.

Startup Panel

In novolging van Adyen wil ook WeTransfer naar de beurs. Of we hier te maken hebben met de gouden eeuw van de Nederlandse startups bespreken we in het startuppanel - met daarin deze week Tim de Kraker (BarDoggy), Frank van Rijnsoever (Universiteit Utrecht) en Marijn Booman (The Product Garage).

Mandeville Academy

De oprichters van de Mandeville Academy vinden dat er te weinig hoog is voor het hoogbegaafde deel van onze samenleving. Daarom komen ze met een opleiding die zich speciaal richt op hoogbegaafde jongeren.


Mede mogelijk gemaakt door