Droomparken meets voetbal

Zakendoen31 jul 20181 uur 39 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Phising

We trappen nog te vaak in phishing e-mails. Phishing is een vorm van internetfraude waarbij cybercriminelen berichten sturen om gevoelige en vertrouwelijke informatie te achterhalen. Deze informatie wordt vervolgens misbruikt met alle gevolgen van dien. Alert Online en BeOne Development lanceren daarom de Nationale Phishing Test.

Surinaamse levensmiddelen

Het Alphense bedrijf Chan’s BV importeert, produceert en distribueert Surinaamse levensmiddelen. Het assortiment bestaat uit meer dan twee duizend producten. Alsof het niet genoeg is moet daar nu Syrische producten bijkomen, maar daar heeft het bedrijf wel Syriërs voor nodig. De gemeente kon niet helpen maar een oproep in de media van managing director Winooht Raghoober bleek een schot in de roos.

Ondernemen

Een onderneming starten is natuurlijk niet niks. En als Nederland niet je thuisland is kun je wel wat extra begeleiding gebruiken. VluchtelingenWerk Nederland startte vorig jaar een pilot-training in samenwerking met Qredits, Albeda College en de gemeente Rotterdam met dertien vluchtelingen en anderstaligen. De tweede groep is net begonnen en projectleider Romke van der Steeg is te gast om te vertellen hoe je hen succesvol begeleid.


Mede mogelijk gemaakt door