Mobile Innovation Lab: samen met de klant binnen een week een applicatie

Zakendoen10 okt 20181 uur 21 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(Foto: ANP)

Pitch 1 jaar later

Veel startups redden het niet na een jaar ploeteren. Maar veel ook wel. In deze rubriek kijken we wekelijks hoe een pitch-kandidaat van vorig jaar het doet. Vandaag Niels Maas van Forglobal, een internationaal platform om steden in contact te brengen met buitenlandse ondernemers.

Foto's

We maken met zijn allen meer foto's dan ooit, maar vervolgens doen we er vaak weinig mee. Startup Klikkie wil dat je ze afdrukt, en biedt een abonnement aan waarbij je elke maand je 10 mooiste foto's op de mat krijgt. En dat doen ze niet onverdienstelijk: onlangs sleepte ze een half miljoen binnen om uit te breiden.

Blockchain

De één spreekt van de grootste innovatie van het internet, de ander van een oplossing op zoek naar een probleem. Eén ding staat in ieder geval vast: IBM heeft net Food Trust gelanceerd. Een Blockchain toepassing die volgens IBM voor meer traceerbaarheid, transparantie en efficiëntie in de wereldwijde voedselketen zorgt. We bespreken het met Louis de Bruin (IBM), Marieke de Ruyter de Wildt (The Fork) en Bas Wisselink, (trainer en ondernemer).


Mede mogelijk gemaakt door