Aachen snelst groeiende luchthaven

Zakendoen31 jan '19 06:421 uur 28 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Brightlands

De Brightlands Health Campus in Maastricht bestaat vijf jaar en de resultaten zijn niet mis: het aantal bedrijven, organisaties en start-ups is maar liefst verdubbeld.

San Francisco

Nederland is handelsland bij uitstek. Deze week is elke dag in BNR Zakendoen een Nederlandse diplomaat in het buitenland te gast over de handel tussen ons land en hun geadopteerde thuisland. Vandaag onder de loep: de Verenigde Staten, en dan in het bijzonder het westelijk deel. Te gast is Gerbert Kunst, Consul Generaal in San Francisco.

Balancebelt

Na 15 jaar ontwikkelen is het eindelijk zover: de Balancebelt gaat in productie en daarmee zouden de evenwichtsproblemen van duizenden mensen zo maar tot het verleden kunnen gaan behoren.

Limburgse economie

Voor de Limburgse economie staan de seinen op groen, maar vergrijzing blijft een hele grote uitdaging. We bespreken het in een panel met Vivianne Heijnen (wethouder economie en arbeidsmarkt van Maastricht), Mark Post (Mosameats, verbonden aan de Brightlands campus) en met zakenpartner Hedwig van Berlo (Adviseur Strategie & Innovatie bij WML en bestuurslid van de Limburgse Werkgeversvereniging).