Demcon, ontwikkelaar van technologische hoogstandjes

Zakendoen4 mrt 20191 uur 34 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Zakenpartner

Vandaag is Barbara Lemstra, commissaris bij onder meer Oost NL en het Topfonds Gelderland, de zakenpartner van de dag. De gehele uitzending zal zij presentator Thomas van Zijl bijstaan.

Drones op vliegveld Twente

Ondanks dat er geen vliegtuigen meer landen, is er tóch nog activiteit op het voormalig vliegveld Twente. Tegenwoordig vliegen er namelijk drones rond. Op het terrein van het bedrijf Space53 worden er onder andere drone-piloten opgeleid. BNR Zakendoen spreekt Marc Sandelowsky van Space53.

Betalen voor je retourpakket

Een pakket terugsturen met kleren die niet passen, schoenen in de verkeerde kleur of een gadget wat je bij nader inzien toch niet wil hebben. Bij veel webwinkels is terugsturen naar de afzender gratis, maar niet langer bij online kledingwinkel 'Sans Online'. Klanten moeten sinds kort €2,95 betalen voor een etiket om hun pakketje retour te sturen. Mede-eigenaar Nick Sans komt uitleggen waarom.

Het Ondernemerspanel

Een hoge hypotheekschuld, een arbeidsmarkt uit balans, en of dat nog niet genoeg is: Als het aan de Europese Commissie ligt moet er OOK nog wat aan het begrotingsoverschot gedaan worden. Dat en meer bespreken we in het economenpanel. Deze week met:

- Irene van Staveren, Hoogleraar pluralistische ontwikkelingseconomie aan de Erasmus University Rotterdam

- Menno Middeldorp, Hoofdeconoom Nederland bij Rabobank

- Koos Held, Opleidingscoördinator en docent Bedrijfseconomie Saxion Hogeschool


Mede mogelijk gemaakt door