Zware tijden voor de Suiker Unie

Zakendoen3 apr '19 06:001 uur 30 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

We zenden live uit vanaf het 'Trends in Export Event' in de Johan Cruijff Arena.

De zakenpartner van vandaag Talitha Muuse, toezichthouder bij MVO Nederland, en directeur van De Energieboot en Blikverruimers. De gehele uitzending staat zij presentator Thomas van Zijl bij.

Gat in de investeringsmarkt

De Breed & Partners lanceert het investeringsfonds 'TechFund One'. Dit fonds gaat 'kansrijke' technologische bedrijven van groeikapitaal voorzien. Te gast is fondsmanager Peter van Meersbergen.

Jan Peter Balkenende over export

Handelsconflicten, de Brexit en politieke versplintering in Europa zorgen voor afnemend vertrouwen onder Nederlandse Exporteurs. Hoe kan de Europese Unie dat vertrouwen weer opkrikken? Iemand die daar ideeën bij heeft is voormalig premier Jan Peter Balkenende, voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition.

Geen schoolboeken, maar filmpjes

Over een maand beginnen de examens weer. Dankzij het platform Digistudies hoeven de boeken niet meer open, maar kunnen leerlingen het af met filmpjes. Dat concept slaat aan. Het bedrijf groeit als kool. Te gast is Micha Proper, oprichter van Digistudies.

Het Exportpanel

Exporteurs verliezen in rap tempo vertrouwen. Of ze hun kop ook laten hangen bespreken we in het speciaal samengestelde exportpanel. Te gast zijn:

- Bert Burger, Senior econoom bij Atradius

- Guido Jacobs van Exportpartner

- Sebastiaan Berkvens, mede-oprichter van Beerwulf