Jefferson Osei (Daily Paper)

Zakendoen2 mrt 20201 uur 33 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

WePayPeople

Payroll-ondernemer Julius Kousbroek heeft zijn bedrijf WePayPeople verkocht aan zijn Amerikaanse branchegenoot People 2.0. De Amerikaanse overname is opvallend, want de Nederlandse markt leek verzadigd. Bovendien heeft de sector te maken gekregen met veranderende regelgeving op het gebied van flexwerken, die het payrollen ontmoedigen.

Kansen aan de rand van de EU

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ziet kansen aan de rand van de EU. Er is volgens de RVO nog relatief weinig handel met landen als Servië, Bosnië en Herzegovina en Noord-Macedonië, maar dat kan veranderen. Daarom organiseert de Rijksdienst de Balkan Business Dialogue. Speciaal voor ondernemers met hart voor watermanagement, ICT-dienstverlening en infrastructuur en logistiek.

Economenpanel

Het nieuwe Coronavirus drukt de beurzen diep in het rood, met het loslaten van de rekenrente wordt pensioenkorting mogelijk weer uitgesteld en het CPB komt met het Concept Economisch plan. Dat en meer in het economenpanel met Ester Barendregt, Hoofd RaboResearch Nederland, Arnoud Boot, Hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam en Valentijn van Nieuwenhuizen, Chief Investment Officer NN Investment Partners.


Mede mogelijk gemaakt door