Hans de Boer (VNO-NCW) over het nieuwe steunpakket voor ondernemers

Zakendoen19 mei 20201 uur 34 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De Boer pleit nadrukkelijk voor het openen van de horeca tijdens het hele Pinksterweekend. De lockdown werd twee maanden geleden zo abrupt ingevoerd dat daar nu wel een gebaar tegenover mag staan, meent De Boer. 'Dat vond ik boud. Ik kan me voorstellen dat het kabinet zegt: ik heb jullie toen het brood heel hard uit de mond gestoten, ik ga jullie nu helpen en we gaan vlak voor de Pinksteren open.'

Rondvaartboten

De buitenlandse toeristen blijven weg, maar ook de binnenlandse toerist biedt geen oplossing voor de branche van rondvaartboten. Door een vaarverbod is de hele sector de afgelopen twee maanden tot stilstand gekomen. Zit er nog perspectief in een markt die van alles naar niets is gegaan? Daar gaan we het over hebben met Tomas de Smidt, algemeen directeur van Rederij ’t Smidtje, dat rondvaarten verzorgt in Amsterdam en Haarlem.

Wefilm

Het gebeurt steeds vaker: het gebruik van CEO's en topmannen en -vrouwen van bedrijven in creatieve campagnes. Ruben Cusell van Wefilm geeft een aantal voorbeelden.

Coronaloket

Mondkapjes maken van oude sokken of pyjama's is natuurlijk niet zo modieus. Dus heeft modeontwerpster Monique Collignon zich nu op de mondbedekking gestort. Ze maakt mondkapjes van goede stoffen, en niet alleen voor mensen, maar ook voor huisdieren.

Beleggerspanel

Hoe staat het op de beurzen? Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer en Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund, bespreken de laatste stand van zaken.


Mede mogelijk gemaakt door