Jelle Hannema (Vitens) over droogterecords

Zakendoen13 jul 20201 uur 36 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image
(BNR)

Grootverbruikers van water zouden meer kunnen doen om te zorgen dat de watervoorraad in Nederland op peil blijft. Volgens Jelle Hannema, directeur van waterbedrijf Vitens, ligt daar grotendeels een taak voor de landbouw, die samen met de natuur een grootverbruiker van het watersysteem in Nederland is.

Zakenpartner is Tanja Nagel, bestuursvoorzitter van Dutch Securities Institute en toezichthouder bij EY, PNO Consultants en Oncode.

Kees de Kort

Elke dag bespreekt presentator Thomas van Zijl met macro-econoom en commentator Kees de Kort de economische stand van zaken.

Briljante mislukkingen

Elke twee weken kijken we naar mislukkingen en wat we daarvan kunnen leren. Dat doen we met Paul Iske, CFO - Chief Failure Officer - van het instituut voor Briljante Mislukkingen. Deze week: Mona Keijzer die een nipt zesje scoort.

Swapfiets trapt door

Fietsen zijn populairder dan ooit. Ook Swapfiets, het bedrijf dat fietsen aanbiedt voor een laag bedrag per maand, springt in op deze trend. Het bedrijf gaat daarom uitbreiden naar het buitenland waar nog nauwelijks concurrentie te bespeuren is.

Laat je de teugels vieren tijdens thuiswerken?

Hoe ga je als leidinggevende om met werknemers die plots van de een op de andere dag thuis moeten werken? Laat je de touwtjes vieren of plan je strak elke ochtend een daily stand-up in. We praten erover met Gonny Vink, zij schreef eerder een boek over leidinggeven in combinatie met thuiswerken.

Beleggerspanel over cijferseizoen

Het cijferseizoen barst weer los, want de komende weken maken beursgenoteerde bedrijven de cijfers van het tweede kwartaal bekend en ze geven een verwachting voor de komende periode. Wordt dit het meest dramatische cijferseizoen ooit? Dat en meer bespreken we in het Beleggerspanel met Janneke Willemse (freelance journalist en van BlondjesBeleggenBeter.nl) en Simon van Veen (fondsmanager Sustainable Dividend Value Fund).

Luister ook | Beleggerspanel

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:00 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail, Twitter en Facebook.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door