Ruben Brouwer (Mojo) over de klap van corona

Zakendoen20 aug 20201 uur 37 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Kees de Kort

Elke dag, even over twaalf, bespreekt presentator Thomas van Zijl met macro-econoom en commentator Kees de Kort de economische stand van zaken. De zakenpartner (co-host) is Ageeth Telleman managing partner bij TwynstraGudde, voorzitter van de SportraadAmsterdam. . Durft zij Kees de Kort te onderbreken met een scherpe vraag?

Procederen met het geld van je advocaat

Door de coronacrisis hebben sommige bedrijven een stokkende kasstroom, onder andere door te laat betalende klanten. Maar de gang naar de rechter is soms te duur. Advocatenkantoor DLA Piper heeft daar nu een fonds voor, die je proceskosten betaalt in ruil voor een deel van je vordering. Te gast is Michiel Coenraads van DLA Piper.

Coronaloket

Nu de wereld weer langzaam opstart zoekt men massaal naar oplossingen om de openbare ruimte veilig en hygiënisch te houden. Plexiglas is daarin oververtegenwoordigd. Maar de plastic schermen zijn helemaal niet zo veilig als we denken, zegt Hanny van den Berg, directeur van de Glaswandenspecialist.

Boardroompanel

Hoe ga je om met persoonlijk frictie in de top van een bedrijf, zoals dat zich voordeed bij de Volksbank. De financiële topman moest daar na een half jaar al weer zijn biezen pakken.

En: een bedrijf met één kroonjuweel is kwetsbaar. Dat merkte medicijnbedrijf Galapagos deze week. Hun lang verwachte reumamedicijn mocht tegen de verwachting toch niet de Amerikaanse markt op. Hoe hou je dat beheersbaar?

Dat en meer bespreken we in het boardroompanel. Te gast zijn Mijntje Lückerath-Rovers, hoogleraar Corporate Governance aan Tilburg University en commissaris bij onder meer Achmea en Hugo Reumkes, Partner en advocaat bij van Doorne, voorzitter raad van toezicht van de Tilburg University

Luister ook na anderde afleveringen van het Boardroompanel

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:00 uur. Je kunt de redactie van BNR Zakendoen bereiken via e-mail, Twitter en Facebook

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door