Louise Fresco (Wageningen Universiteit) over de toekomst van de agrarische sector

Zakendoen19 aug 20201 uur 35 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Dat jonge boeren een gebrek aan waardering vanuit de samenleving voelen is heel reëel. Het is een rechtstreeks gevolg van de kloof die de laatste decennia is ontstaan tussen de landbouwproductie en de burger, zegt Louise Fresco, bestuursvoorzitter van de Wageningen Universiteit.

Kees de Kort

Even over twaalf, bespreekt Paul Laseur met macro-econoom en commentator Kees de Kort de economische stand van zaken. De zakenpartner is Mirjam Bink (Medeoprichter Ondernemend Nederland).

Mepal

Daar waar veel bedrijven door de coronacrisis met de handen in het haar zitten, zet broodtrommel- en bekerproducent Mepal juist de stap om verder uit te breiden. Het bedrijf bestaat zeventig jaar en groeit harder dan ooit. In BNR Zakendoen vertelt commercieel directeur Jeroen de Bos waarom de pastelkleurige bakjes het zo goed doen.

Sport & Geld

Het voetbal in Nederland heeft de draad weer opgepakt. De eerste oefenwedstrijden door de Eredivisieclubs zijn al gespeeld en met publiek erbij. Het was echter wel een moeizaam begin.

Lobbypanel

De nieuwe maatregelen die het kabinet dinsdagavond heeft aangekondigd om het coronavirus te bestrijden en de verlaging van de winstbelasting die niet door gaat, bespreken we in het Lobbypanel. Deze week met Frans van Drimmelen (Dröge & van Drimmelen) en Jan Meerman (INRetail).

Luister ook | Lobbypanel

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:00 uur. Je kunt de redactie van BNR Zakendoen bereiken via Mail, Twitter en Facebook.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door