Frank van Blokland (IVBN) over vastgoed in lastige tijden

Zakendoen5 okt '20 06:491 uur 32 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Kees de Kort

Elke dag, even over twaalf bespreekt presentator Thomas van Zijl met macro-econoom en commentator Kees de Kort de economische stand van zaken.

Peppernuts

Peppernuts Holland opende onlangs 10 tijdelijke pepernotenwinkels. Kan de investering van 300.000 euro voor het eind van het jaar worden terugverdiend of gooit corona roet in het eten? Te gast Miguel Groeneveld, oprichter en eigenaar van Peppernuts Holland.

RVO

In Nederland zitten we midden in een tweede coronagolf, maar dat weerhoudt de RVO en het Ministerie van Buitenlandse Zaken er niet van om een handelsmissie op touw te zetten - virtueel. Op 12 oktober opent minister Sigrid Kaag de missie naar Zuidoost-Azië om met name samenwerking tussen Aziatische bedrijven en Nederlandse ondernemers in de agrarische sector te stimuleren. Te gast is Tjerk Opmeer, directeur Internationale programma’s van de RVO.

Economenpanel

De ECB zet de deur open voor een hoger inflatiedoel. En bedrijven hebben in de eerste maanden van de coronacrisis in totaal voor 2,6 miljoen banen steun ontvangen via de NOW-regeling. Dat en meer bespreken we in het Economenpanel met: Rens van Tilburg (directeur van het sustainable finance lab van de Universiteit Utrecht) en Luc Aben (hoofdeconoom bij Van Lanschot Bankiers).

Luister ook | Economenpanel

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:00 uur. Je kunt de redactie van BNR Zakendoen bereiken via Mail, Twitter en Facebook.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.