Bart Schmeink (Groningen Airport Eelde) zoekt dringend geld

Zakendoen19 okt '20 05:531 uur 35 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Kees de Kort

Elke dag, even over twaalf, bespreekt presentator Paul Laseur met macro-econoom en commentator Kees de Kort de economische stand van zaken.

Hoe gaat monumentaal The Grand in Amsterdam overleven?

Van de flair die het vijfsterrenhotel The Grand in Amsterdam heeft, is niet veel over tijdens deze coronapandemie. Gaat die terugkomen? Algemeen directeur Emmy Stoel geeft het antwoord en laat zich ook uit over Airbnb, de toeristenbelasting en de houding van de gemeente Amsterdam.

RVO en Italië

Ondanks corona zet de RVO en Buitenlandse Zaken een handelsmissie op touw. Maar dan virtueel. Op 2 november opent minister Sigrid Kaag de missie naar Italië om met name samenwerking tussen Italiaanse bedrijven en Nederlandse ondernemers in de mode en watertechnologie te bevorderen. Tjerk Opmeer van de RVO praat je bij.

Economenpanel

‘Faillissementen kosten meer dan het in stand houden van de overheidssteun’, zegt Klaas Knot, president van De Nederlandse Bank. En de huizenmarkt trekt zich voorlopig nog niks aan van het coronavirus. Dat en meer bespreken we in het Economenpanel met Marieke Blom (hoofdeconoom bij ING) en Bas Jacobs (hoogleraar economie en overheidsfinanciën aan het Erasmus).

Luister ook | Economenpanel

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:00 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.