Barbara Kathmann (wethouder Rotterdam) over de gemeentefinanciën

Zakendoen6 jan 20211 uur 41 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image
(BNR)

Kees de Kort

Elke dag, even over twaalf, bespreekt presentator Thomas van Zijl met macro-econoom en commentator Kees de Kort de economische stand van zaken.

Lobbypanel

Toen het zorgpersoneel voorrang bij het vaccineren wist te bedingen, stonden meerdere beroepsgroepen op om óók eerder ingeënt te worden tegen het coronavirus. En: moet de vuurwerkbranche vrezen voor een permanent verbod op vuurwerk, nu de afgelopen jaarwisseling relatief rustig verlopen is? We gaan het allemaal bespreken in het lobbypanel, met Wimar Bolhuis, econoom van de Universiteit Leiden en bestuurskundigeen Debby de Wagenaar, reputatiemanager en lobbyist voor beursgenoteerde ondernemingen.

Luister ook | Lobbypanel

Verdwenen merken

In 2020 verdwenen er minder bekende merken dan in de jaren daarvoor. Toch zijn er een aantal aansprekende merken die het loodje legden, zoals Sphinx, Ufogas en DWDD. Robbert van Loon, eigenaar van verdwenenmerken.nl is te gast.

Coronaloket

Hoe gaan ondernemers om met de coronacrisis? In het coronaloket laten we ze daarover aan het woord. Vandaag met Edwin Bicker, als dj beter bekend als Kid Culture. Samen met collega’s Marc Robijn en Thomas Robson rijdt hij met een bakfiets door Amsterdam terwijl ze een djset livestreamen.

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:00 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door