Annette Mosman (APG) over de grootste pensioenhervorming ooit

Zakendoen18 mrt 20211 uur 31 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image

Kees de Kort

Elke dag, even over twaalf, bespreekt presentator Thomas van Zijl met macro-econoom en commentator Kees de Kort de economische stand van zaken.

Boardroompanel

Activistische aandeelhouders hebben ervoor gezorgd dat de topman van Danone nu helemaal van het toneel verstoten is. Is het een positieve ontwikkeling dat aandeelhouders zoveel impact kunnen hebben of spelen er te vaak persoonlijke en politieke belangen? En: toezichthouders negeerden signalen over kredietbedrijf Greensill, waarvan nu een faillissement dreigt. Hebben we dan niets geleerd van de bankencrisis in 2008? Dat en meer bespreken we in het Boardroompanel met Paul Koster (VEB) en Ageeth Telleman (TwynstraGudde).

Luister ook | Boardroompanel

Inzichtgesprek

Ondernemingen anders omgaan met het innoveren van hun bedrijfsmodellen. Vooral het betrekken van de logistieke werknemers bij deze innovatie is van belang. De top van een onderneming heeft tegenwoordig niet meer voldoende inzicht om het alleen te kunnen regelen. Dit en meer bespreken we met Hoogleraar Supply Chain Management Jack van der Veen, die hier recent een paper over publiceerde.

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:00 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door