Menno Snel (NOGEPA) over fossiele aardgassen

Zakendoen27 sep 20211 uur 27 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image

Kees de Kort

Elke dag, even over twaalf, bespreekt presentator Thomas van Zijl met macro-econoom en commentator Kees de Kort de economische stand van zaken.

Economenpanel

Nederland zal veel meer geld moeten investeren om de Nederlandse industrie te verduurzamen. Alleen zo behaalt Nederland de doelen in het Europese plan Fit for 55, zegt het PBL. EN: De Federal Reserve overweegt om te stoppen met het opkoopprogramma, vanwege de opgelopen inflatie en werkgelegenheid. Dat en meer bespreken we in het economenpanel met: Hans Stegeman (hoofd onderzoek en investeringsstrategie bij Triodos Bank) en Martin Visser (econoom en financieel journalist bij de Telegraaf.)

Luister | Economenpanel

BNR Duitsland

Duitsland smacht naar snel internet, de dieselmotor wordt ruw van de Autobahn gedrukt door stekkerauto’s en is de opmars van van de vegetarische Bratwurst nog te stoppen? Derk Marseille is al 10 jaar onze correspondent in Berlijn en weet welke wind er na deze Bondsdagverkiezingen door Duitsland waait.

Zakenpartner

Na een studie bedrijfssociaal-economisch recht in Utrecht vertoefde ze 32 jaar in de financiële wereld. Nu houdt ze als bestuursvoorzitter van het Dutch Securities Institute toezicht op diezelfde sector. De zakenpartner deze week is Tanja Nagel, bestuursvoorzitter van DSI en commissaris bij o.a. EY Nederland, PNO Consultants en Oncode.

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:00 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door