Jurriaan Penders (HumanTotalCare) over ziekteverzuim door corona

Zakendoen2 dec 20211 uur 17 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Kees de Kort

Elke dag, even over twaalf, bespreekt presentator Thomas van Zijl met macro-econoom en commentator Kees de Kort de economische stand van zaken.

Boardroompanel

Het derivatenschandaal van Vestia kost ook andere woningcorporaties bijna 10 jaar later nog steeds veel geld. En: Schiphol verscheurt een megacontract met Ballast Nedam omdat de bouw van een nieuwe pier honderden miljoenen meer kost dan begroot. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel met:

-Lieve Declercq, directeur van Spie Nederland;

-Leen Paape, hoogleraar corporate governance aan de Nyenrode business universiteit.

'Onder Commissarissen'

Wanneer er weer een groot bedrijfsschandaal bekend wordt in de media, staat de raad van commissarissen er vaak bij te kijken. Waarom is het toezicht vaak zo ontoereikend? Ligt het aan de spelers, of aan het systeem? Marilieke Engbers deed er wetenschappelijk onderzoek naar en schreef het boek Onder Commissarissen. Te gast: Marilieke Engbers, consultant en hoogleraar corporate governance aan de VU.

Zakenpartner

De Zakenpartner deze week is Anne-Sophie Schürmann van jeugdzorg start-up Groei&Glunder en buitenschoolse opvang Vesper BSO+.

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:00 uur. Je kunt de redactie bereiken via zaken@bnr.nl en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door