Hans Grünfeld (VEMW) over hoge energieprijzen

Zakendoen27 dec 20211 uur 38 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Door de hoge energieprijzen hebben meerdere Nederlandse industriebedrijven hun productie deels stil moeten leggen. En voorlopig lijkt er zo aan het begin van de winter nog weinig zicht verbetering. Directeur Hans Grünfeld van de VEMW, de vereniging van grootverbruikers van energie en water, is te gast in BNR Zakendoen.

Kees de Kort

Elke dag, even over twaalf, bespreekt presentator Thomas van Zijl met macro-econoom en commentator Kees de Kort de economische stand van zaken.

Economenpanel

De hoge energieprijzen stuwen de inflatie op. Ondertussen willen de Franse president Macron en de Italiaanse premier Draghi de handen ineen slaan met een nieuwe visie over hoe om te gaan met de begrotingsregels. Te gast in het economenpanel zijn Steven Brakman, hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en Bert Colijn, senior econoom bij ING.

Luister l Economenpanel

MT1000

De dienstverlenende sector heeft behoorlijk wat voor z'n kiezen gekregen de afgelopen twee jaar. Hoe zijn ze met hun klanten omgegaan? De jaarlijkse MT1000 geeft ons meer inzicht. Te gast is Henk Volberda, hoogleraar strategie en innovatie aan de Universiteit van Amsterdam.

Zakenpartner

De zakenpartner van deze week is Faila den Boon. Zij is bedenker, oprichter en eigenaar van Netwerkt werving & selectie.

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:00 uur. Je kunt de redactie bereiken via zaken@bnr.nl en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via AApple Podcasts en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door