Tom van Aken (Avantium) over de nieuwe bioplasticfabriek

Zakendoen10 jan '22 14:401 uur 54 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Na bijna een jaar vertraging mag Avantium in 2022 eindelijk beginnen met de bouw van zijn eerste bioplasticfabriek in Delfzijl. Lukt het de onderneming de hoge verwachtingen waar te maken? Topman Tom van Aken is te gast in BNR Zakendoen.

Kees de Kort

Elke dag, even over twaalf, bespreekt presentator Edwin Mooibroek met macro-econoom en commentator Kees de Kort de economische stand van zaken.

Economenpanel

Uit openbaar gemaakte notulen blijkt dat FED bestuurders zijn verrast door het sterke economisch herstel én de aanhoudend hoge inflatie En: De Europese commissie heeft besloten dat ook gas- en kerncentrales het stempel ‘groene investering’ krijgen. Hoe verstandig is dat? Dat en meer bespreken we in het economenpanel met:

-Sandra Phlippen, hoofdeconoom bij ABN AMRO en universitair docent toegepaste economie aan de Erasmus School of Economics;

-Roelof Salomons, hoogleraar beleggingstheorie en vermogensbeheer aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Nederlandse whiskey

Bij toeval kwamen boeren Dennis Hurkmans en Ezra Leeger bij de whisky terecht. Nu is hun Bus Whisky de tweede producent van Nederland, en uitgeroepen tot de duurzaamste ter wereld. Te gast is Dennis Hurkmans van Bus Whisky.

Zakenpartner

De zakenpartner van deze week is Lindy Hensen, medeoprichter van Tekkoo en Peelpioneer.

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:00 uur. Je kunt de redactie bereiken via zaken@bnr.nl en via Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.