Bernard van Oost (Aluchemie) over het sluiten van Aluchemie

Zakendoen24 jan 20221 uur 52 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Aluchemie is niet meer. Het bedrijf maakte decennialang anodes die essentieel zijn voor de productie van aluminium, maar kon de concurrentie met China niet meer aan. Om nog maar te zwijgen van de stijgende regeldruk omtrent het milieu. Financieel directeur Bernard van Oost is te gast in BNR Zakendoen.

Kees de Kort

Elke dag, even over twaalf, bespreekt presentator Thomas van Zijl met macro-econoom en commentator Kees de Kort de economische stand van zaken.

Economenpanel

De lonen blijven stijgen, wat betekent dit voor de ECB-rente? En: wat zijn de gevolgen van de Italiaanse presidentsverkiezingen voor Nederland? Dat en meer bespreken we in het economenpanel met: Bert Colijn, senior econoom bij ING en Valentijn van Nieuwenhuijzen, Chief Investment Officer NN Investment Partners.

Luister l Economenpanel

Inzichtgesprek

Afgelopen woensdag gingen de deuren van musea in heel Nederland open als sportschool. Wat is er bereikt met dit protest? Te gast is Patrick van Mil, directeur-bestuurder van Stedelijk Museum Alkmaar.

Zakenpartner

Ze stuurde rechten in Utrecht, waarna ze zich dertig jaar heeft ontwikkeld bij het Openbaar Ministerie. Nu is ze de Landelijk hoofdadvocaat-generaal van het Openbaar Ministerie. De zakenpartner van deze week is Mariëtte Bode, hoofd-advocaat generaal bij het Openbaar Ministerie.

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail (mailto:zaken@bnr.nl) en Twitter (https://twitter.com/bnrzaken).

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door