Maarten Edixhoven (Van Lanschot Kempen) over de stijgende rentes

Zakendoen24 feb 20222 uren 7 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Van Lanschot Kempen boerde goed tijdens de coronacrisis, met dank aan verschillende overnames. De private bank verdient inmiddels dubbel zoveel aan vermogensbeheer als aan leningen. Wat betekent een stijgende rente voor die omzet? Topman Maarten Edixhoven is te gast in BNR Zakendoen.

Kees de Kort

Elke dag, even over twaalf, bespreekt presentator Thomas van Zijl met macro-econoom en commentator Kees de Kort de economische stand van zaken.

Boardroompanel

Na talloze financiële tegenvallers krijgt de Floriade Almere van de rechter op zijn kop omdat een aanbesteding niet volgens de Europese regels zou zijn gegaan. En: aandeelhouders zijn niet tevreden met een salarishalvering van Philips-topman Frans van Houten. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel met: Tanja Nagel (bestuursvoorzitter DSI, commissaris o.a. bij EY Nederland, PNO Consultants en Oncode) en Annemieke Roobeek (commissaris bij Eneco en hoogleraar strategie en transformatiemanagement aan Nyenrode).

Luister l Boardroompanel

Op rapport voor het milieu

Grote Europese bedrijven moeten vanaf 2023 nauwkeurig gaan rapporteren over hun CO2-voetafdruk. Ze moeten een waslijst aan cijfers en uitleg toevoegen over de impact van producten en diensten op het klimaat aan het jaarverslag. Te gast is Jan Niewold, partner Klimaatverandering en Duurzaamheidsdiensten bij EY.

Zakenpartner

Ze studeerde psychologie in Utrecht en Amsterdam, was leidinggevende bij een vertaalbureau in Canada en nu is ze mede-oprichter en operationeel directeur van een organisatieadviesbureau. De zakenpartner deze week is Aleid Haenen van YourConnector.

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door