Hans van der Ploeg (VBO Makelaars) over de oververhitte woningmarkt

Zakendoen9 mei 20221 uur 52 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Gaat een transparant biedingsproces zorgen voor het afkoelen van de oververhitte woningmarkt? En moet het makelaarschap een beschermd beroep worden? Hans van der Ploeg, directeur bij branchevereniging VBO Makelaars, is te gast in BNR Zakendoen.

Kees de Kort

Elke dag, even over twaalf, bespreekt presentator Thomas van Zijl met macro-econoom en commentator Kees de Kort de economische stand van zaken.

Economenpanel

Nu de FED in rap de tempo de rente verhoogt wordt het verschil tussen de euro en de dollar alsmaar groter en dat jaagt de Europese inflatie aan. En: economen verwachten al maanden dat de lonen fors gaan stijgen. Zien ze nu dan eindelijk het begin van die grote loonstijging? Dat bespreken we in het BNR Economenpanel met:

-Marieke Blom, hoofdeconoom bij ING;

-Martin Visser, Econoom en financieel journalist bij de Telegraaf.

Zakenpartner

Op school wilde ze kunstenaar worden, maar na de kunstacademie besloot ze toch eerst een studie kunstmarketing te gaan doen. Van stagiair bij kunstverzamelaar Joop van Caldenborgh groeide ze uiteindelijk door tot museumdirecteur. De zakenpartner deze week is Suzanne Swarts van Museum Voorlinden.

Digital Twins

Is het inzetten van Digital Twins toekomstmuziek of is het dichterbij dan we denken? Precies deze vraag onderzoekt de Digital Twin Academy. Te gast is Teade Punter, werkpakketleider en lector High Tech Embedded Software bij Fontys Hogeschool Eindhoven.

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door