Dirk-Siert Schoonman (Unie van Waterschappen) over de toenemende droogte

Zakendoen25 jul 20221 uur 57 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Ons koude kikkerlandje wordt steeds meer door droogte geteisterd en tegelijkertijd slaat het weer soms zo om dat onze straten en natuurgebieden onder water staan. Hoe goed zijn we voorbereid op deze weersextremen? Dirk-Siert Schoonman van de Unie van Waterschappen en dijkgraaf van het waterschap Drents Overijsselse Delta is te gast in BNR Zakendoen.

Hoekje macro

Elke dag, even over twaalf, bespreekt presentator Thomas van Zijl de macro-economische stand van zaken. Vandaag met macro-econoom Roel Beetsma.

Economenpanel

De ECB verhoogt de rente voor het eerst sinds 2011. En: Pensioenfondsen lijden miljarden verlies aan vermogen, maar de dekkingsgraden stijgen. Dat en meer bespreken we om 13.00 in het economenpanel met:

- Marieke Blom, Hoofdeconoom bij ING

- Roelof Salomons, Hoogleraar beleggingstheorie en vermogensbeheer aan de Rijksuniversiteit Groningen en adviseur bij verschillende financiele instellingen.

Luister | Economenpanel

Volta Energy

Door de stijgende energieprijzen van de afgelopen tijd staat de energietransitie hoog op de nationale agenda. Maar bij de gebroeders Bleumer is het belang van duurzaamheid er met de paplepel ingegoten. Het bedrijf van de broers, Volta Energy, is dan ook ontstaan vanuit een sterk duurzaamheidsbesef gecombineerd met een fascinatie voor techniek. Vandaag spreken wij met oprichter Roel Bleumer over de duurzame mobiele energie-eenheden van Volta Energy.

Zakenpartner

Zij wilde als politicologie-studente de wereld debatterend veranderen, maar een bezoek aan de Tweede Kamer, met 40.000 handtekeningen op zak, deed haar inzien dat ze elders sneller resultaat kon boeken. Sindsdien stort zij zich op de impact-startupwereld en inmiddels leidt ze Innofest, een organisatie die innovatieve prototypes van startups test op festivals. De zakenpartner van deze week is Linda Vermaat.

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door