Siward Zomer (Energie Samen) over de energietransitie

Zakendoen29 jul 20221 uur 44 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Er zijn inmiddels bijna 700 energiecoöperaties van burgers die hun eigen energievoorziening verduurzamen. Hoe zorg je er als landelijke overheid voor dat de energietransitie lokaal goed wordt uitgevoerd? Siward Zomer, coöperatief directeur bij Energie Samen, is te gast in BNR Zakendoen.

Macro Hoekje

Elke dag, even over twaalf, bespreekt presentator Edwin Mooibroek met een macro-econoom de economische stand van zaken. Vandaag is dat Heleen Mees.

Ondernemerspanel

Nederlandse techbedrijven haalden het afgelopen kwartaal veel minder investeringen binnen. En: Instagram wordt steeds meer een kopie van TikTok en dus ligt moederbedrijf Meta flink onder vuur. Dat en meer bespreken we om 13.00 in het ondernemerspanel, met:

- Remy Gieling, oprichter van AI.nl

- Niels van Buren, directeur van Swink

Luister | Ondernemerspanel

Pitch

In De Pitch besteden we iedere vrijdag aandacht aan start-ups en ondernemers die op het punt staan de markt op z’n kop te zetten. Deze keer: Sam van Hees, medeoprichter van Instant Commerce. Het platform stelt webwinkels in staat heel eenvoudig een optimale website te creëren voor hun klanten, maar wie gebruik wil maken van de service van Instant Commerce moet diepe zakken hebben.

Zakenpartner

Zij wilde als politicologie-studente de wereld debatterend veranderen, maar ze zag in dat dit niet de manier was om snel resultaat te boeken. Sindsdien stort zij zich op de impact-startupwereld, nu is zij directeur van Innofest, een organisatie die innovatieve prototypes van startups test op festivals. De zakenpartner van deze week is Linda Vermaat.

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter. Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify


Mede mogelijk gemaakt door