Marco Florijn (NVVK) over de inflatiedruk op lage inkomens

Zakendoen11 aug 20221 uur 56 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Rondkomen met 50 euro per week wordt knap lastig wanneer de kosten van boodschappen de pan uit rijzen. Wat moet er gebeuren om de schuldhulpverlening deze winter te ontlasten? Marco Florijn, voorzitter van branchevereniging NVVK, is te gast in BNR Zakendoen.


Hoekje macro
Elke dag, even over twaalf, bespreekt presentator Thomas van Zijl met een macro-econoom de economische stand van zaken. Deze keer is het de beurt aan Piet Rietman, econoom Nederlandse Economie bij ABN Amro.


Boardroompanel
Deliveroo vertrekt uit Nederland. Haar marktpositie zou te zwak zijn en de investeringen om die te verbeteren te hoog. EN: ABN AMRO is steeds meer geld kwijt aan de strijd tegen tegen witwassen. Dat en meer bespreken we om 13.00 in het boardroompanel met:
- Tanja Nagel (bestuursvoorzitter bij DSI en commissaris bij onder andere EY)
- Harm-Jan de Kluiver (Hoogleraar ondernemingsrecht aan de UVA, voormalig advocaat bij de Brauw


Luister l Boardroompanel


Inzichtgesprek
Wat als je je als bedrijf niet in de schulden wilt steken voor een nieuwe investeringsronde, maar wél geld wil om de volgende stap te zetten? Dat kan op investeringsplatform Eyevestor, waar via sharefunding bedrijven en particuliere investeerders elkaar kunnen vinden. Te gast is Gijs Dalen Meurs, directeur en medeoprichter van Eyevestor.

Zakenpartner
Ze deed een studie communicatie en richtte al snel haar eigen onderneming op. Na de verkoop van haar bedrijf, stortte ze zich op een studie verpleegkunde. Toch kroop het ondernemersbloed waar het niet gaan kan en startte ze een nieuw bedrijf: Mohr en Co. Maar de zorgsector bleef lonken. Nu is ze óók directeur van patiëntenorganisatie Schildklier Organisatie Nederland. De zakenpartner van deze week is Marlies Mohr.

Zakendoen met de Jurist
Zakendoen kan vaak niet zonder enige juridische kennis. Daarom behandelen we in deze rubriek elke week een actueel dossier met een expert uit het werkveld. Deze week duiken in het juridische conflict tussen vakbond FNV en maaltijdbezorger Deliveroo. Dat doen we met Arnoud Engelfriet, ICT Jurist en partner bij juridisch adviesbureau ICTRecht.


Contact & Abonneren
BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door