Pier Eringa (LangeLand Ziekenhuis) over de zoektocht naar medisch personeel

Zakendoen15 aug '22 17:331 uur 49 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer sluit vanaf augustus de Spoedeisende Hulp voor drie dagen in de week. Zullen meerdere ziekenhuizen volgen als de personeelstekorten in de zorg niet worden opgelost? Pier Eringa is te gast in BNR Zakendoen.

Hoekje macro

Elke dag, even over twaalf, bespreekt presentator Thomas van Zijl met een macro-econoom de economische stand van zaken. Deze keer is het de beurt aan hoogleraar macro-economie aan de Universiteit van Amsterdam, Roel Beetsma.

Economenpanel

Er komt mogelijk een 'koopkrachtbloedbad’ op ons af. Hoe kan het kabinet de schade binnen de perken houden? En: meer onweer op komst, want bedrijven houden ernstig rekening met een recessie. Dat en meer bespreken we in het economenpanel met

- Luc Aben, hoofdeconoom bij Van Lanschot

- Edin Mujagic, hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer

Luister | Economenpanel

Reward Value

De manier waarop bestuurders beloond worden is achterhaald en vertraagt de verduurzaming van het bedrijfsleven. Dat beweert Frederic Barge, oprichter van Reward Value. Thomas Van Zijl spreekt hem over hoe het anders kan.

Zakenpartner

Na een studie Commercial Sport Economics in Amsterdam en heel wat saleservaring rijker, kwam ze eind twintig in een burn-out terecht. Ze wilde haar leven drastisch gaan omgooien. Ze ontwikkelde een passie voor vitaliteit en ging aan de slag als yogalerares in Amsterdam. Nu ze haar passie helemaal gevonden heeft is ze actief als Head of Partnership Management bij sport- en fitnessplatform OneFit. De zakenpartner van deze week is Kari Littley.

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.