Anne Jo Visser (Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties) over de Amsterdamse Wooncrisis

Zakendoen17 aug 20221 uur 54 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

In ruil voor de afschaffing van de verhuurdersheffing heeft woonminister Hugo de Jonge bindende prestatieafspraken gemaakt met woningcorporaties, gemeenten en de Woonbond. Er moet voldoende gebouwd worden, en er moeten genoeg betaalbare woningen zijn. Anne-Jo Visser, directeur van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties is te gast in BNR Zakendoen.

Hoekje macro

Elke dag, even over twaalf, bespreekt presentator Thomas van Zijl met een macro-econoom de economische stand van zaken. Deze keer is het de beurt aan Sweder van Wijnbergen, Hoogleraar Economie UvA.

Lobbypanel

De stikstofgesprekken met Remkes zetten voort. Is het slechts om te ventileren of gaat er nog iets kunnen veranderen? En: het integraal zorgakkoord begint in grote lijnen vorm te krijgen en daarmee neemt de kritiek ook toe. Dat en meer bespreken we om 13.00 in het lobbypanel met:

- Doekle Terpstra, voorzitter van ondernemersorganisatie Techniek NL

- Sybrig van Keep, directeur van adviesbureau IssueMaker

Luister l Lobbypanel

De veranderaars

In de interviewserie ‘De Veranderaars’ gaat Thomas elke woensdag in gesprek met leiders die de digitale transformatie van Nederland vormgeven. Hij vraagt hen naar de technische oplossingen, maar óók naar hun visie op leiderschap in het digitale tijdperk. Vandaag: Herve Huisman, algemeen directeur van Gradyent, een jong bedrijf dat warmtenetten efficiënter maakt door middel van kunstmatige intelligentie.

Zakenpartner

Na een studie commercial Sport Economics in Amsterdam en heel wat sales ervaring rijker, kwam ze eind twintig in een burn-out terecht. Ze wilde haar leven drastisch gaan omgooien. Ze ontwikkelde een passie voor vitaliteit en ging aan de slag als Yoga lerares in Amsterdam. Nu ze haar passie helemaal gevonden heeft is ze actief als Head of Partnerschip Management bij sport- en fitnessplatform OneFit. De zakenpartner van deze week is Kari Littley.

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door