Berthold Bakker (Used Products) over het voorspellen van crises

Zakendoen29 aug 20221 uur 55 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De inflatie grijpt om zich heen en de conjunctuur daalt, waardoor de omzet bij pandhuizen en kringloopwinkels stijgt. Zijn de klanten die binnenlopen voorbodes van een crisis? Berthold Bakker, topman van Used Products, is te gast in BNR Zakendoen.

Macro met Harald Benink

Elke dag, even over twaalf, bespreekt presentator Thomas van Zijl met een macro-econoom de economische stand van zaken. Deze keer is het de beurt aan Harald Benink, hoogleraar bankwezen en financiering aan de Universiteit van Tilburg.

Economenpanel

Het beteugelen van de torenhoge inflatie gaat pijn doen, volgens de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank. En: zullen de historisch hoge gasprijzen tot een productiestop van bedrijven leiden? En moet de overheid ingrijpen? Dat en meer bespreken we om 13.00 in het Economenpanel met:

-Hans Stegeman, Head of researsch and Investment Strategy bij Triodos

-Lukas Daalder, Chief investment Strategist bij BlackRock

Luister l Economenpanel

Duurzame Doodskisten

Loop Biotech wil de grafkistenmarkt nieuw leven inblazen met hun levende doodskisten. Vanaf vandaag kunnen deze kisten ook af worden genomen via uitvaartcoöperatie DELA. Te gast is Bob Hendrikx van Loop Biotech.

Zakenpartner

Ze studeerde informatierecht aan de UvA en begon gelijk met ondernemen als fotograaf. Als jurist-in-spe gaf ze advies aan andere fotografen, en al snel verbreedde ze haar veld en schreef ze zwarte cijfers als jurist voor online ondernemers. De zakenpartner van de week is Charlotte Meindersma van Charlotte's Law.

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door